Strekklapper

Eksempler på strekklapper fra TML

Strekklapper monteres direkte på overflater uten å gjøre mekaniske endringer i objektet. Dette gir store muligheter for å måle og overvåke endringer i konstruksjoner og gjenstander. Strekklapper brukes for å forhindre feil og for å oppdage og lokalisere overbelastning, skader og sprekker, og er rimelige og anvendelige i bruk.

Den mest vanlige typen strekklapper består av en isolerende fleksibel folie med et metallisk foliemønster. Måleren festes til objektet med et egnet lim. Når objektet deformeres, deformeres folien, noe som fører til at den elektriske motstanden endres. Denne motstandsendringen, vanligvis målt ved hjelp av en Wheatstone-bro, er relatert til belastningen og gir et elektrisk målesignal proporsjonalt med den fysiske endringen.

Strekklappens utforming og enkle montering gjør den meget godt egnet til måling og overvåking av de fleste type strukturer (Structural health monitoring (SHM)).

Mange gjenstander og materialer i industrielle applikasjoner har en begrenset levetid. For å forbedre levetiden og eierkostnadene, brukes prediktive vedlikeholds prinsipper. Strekklapper kan brukes til å overvåke tøyningen som en indikator på tretthet i materialer. Det gjøre det mulig for programvaresystemer å forutsi når visse komponenter må skiftes ut eller repareres.

Strekklapper kan brukes til å instrumentere stive materialer som metaller, keramikk, kompositter og lignende, mens svært elastiske strekkmålere, som Elastisens, brukes til å overvåke mykere materialer som gummi, plast, tekstiler og lignende.

Her kan du se et lite strekklappkurs (en pdf av Powerpointpresentasjon)

Vår iBridge – smart sensor kommunikasjon er laget blant annet for å kunne benyttes sammen med strekklapper fra TML.

Strekklapper fra TML

Vi er forhandler av strekklapper og sensorutstyr fra den japanske kvalitetsleverandøren TML (Tokyo Measuring Instruments Laboratory Co., Ltd). TML er bransjeledende innen strekklappsensorer.

Se deres produktkatalog på hjemmesiden for utvalg av strekklapper.

 

 

Meny
Nyhetsbrev